Hoe om te gaan met een winterdip?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe om te gaan met een winterdip?

De winterdip, uiteraard kennen we de term allemaal maar niet iedereen heeft er evenveel last van. Gelukkig hebben we voor de mensen die hier wel last van hebben een aantal mooie tips.

Hoe om te gaan met een winterdip – de beste tips

Hoewel u bij de winter met name aan de feestdagen en aan uw kerstpakket zal denken zijn er veel mensen die juist denken aan een ander begrip: de befaamde winterdip. Veel mensen geven aan dat zij tijdens de winterperiode vaak last kunnen krijgen van een neerslachtig gevoel. Hoe kan u er nu voor zorgen dat u tijdens de kerst uw kerstgeschenk toch nog met een goed humeur aan kunt nemen? In dit artikel hebben we de beste tips en tricks voor u op een rijtje gezet waarmee u de winterdip eenvoudig kunt verhelpen.

Beweeg genoeg op een dag

Een van de beste tips die wij u mee kunnen geven voor het verhelpen en voorkomen van een winterdip is om voldoende beweging te krijgen. Door middel van meer beweging bent u namelijk in staat om gelukshormonen aan te maken. Tijdens het sporten komt er veel dopamine en serotonine vrij. Deze stoffen zijn goed voor uw humeur, dit zorgt ervoor dat u zich gelijk een stuk beter zal voelen.

Laat de koffie links liggen

Een andere tip is om wat minder koffie te drinken. Het is namelijk zo dat koffie veel cafeïne bevat. Het blijkt dat cafeïne ervoor kan zorgen dat u zich meer gespannen voelt, al helemaal als u al voor een lange tijd veel cafeïne nuttig op een dag. Door te kiezen voor koffie zonder cafeïne of door over te stappen op een ander drankje zal u zich mogelijk al gelijk een stuk beter kunnen voelen.

Probeer stress te verminderen

Stress is niet goed voor het menselijk lichaam. Maakt u zich al een lange tijd druk over het kerstpakket of over het werk wat alsmaar opstapelt? Probeer dan wat meer rust te nemen en echt even tot ontspanning te komen. Dit zorgt ervoor dat u minder cortisol aanmaakt, dit is de stof die ons gestrest en verdrietig maakt.

Houd een vast ritme aan

Weer een andere tip is om een vast ritme aan te houden. Door middel van het vaste ritme zal het lichaam veel beter functioneren. Dit houdt in dat je eigenlijk elke dag op een vast tijdstip op zou moeten staan en dat je ook op een vaste tijd naar bed moet gaan. Mocht je veel uitslapen dan is het handig om hier mee te stoppen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je hele ritme weer overhoop wordt gehaald, hierdoor kan je snel humeurig worden.

Trek op tijd aan de bel

Deze tip is echt alleen voor de mensen die echt ontzettend veel last hebben van hun winterdip. Mocht u denken dat je het niet alleen aankunt dan is het handig om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Door te kiezen voor professionele hulp is het namelijk mogelijk om te kijken wat de onderliggende reden is waarom u zich zo slecht voelt. Indien nodig kan de therapeut u meer vertellen over de dingen die u het beste kunt doen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.