6 tips om thuiswerken productiever te maken

  • Geplaatst op
  • 0
6 tips om thuiswerken productiever te maken

De blog geeft u een aantal tips om uw werkdag thuis productiever te maken, in vergelijking met de productieve werkdagen op uw kantoor.

Werkt u op dit moment ook thuis? En herkent u dat thuiswerken vaak minder vloeiend verloopt dan werken op kantoor? Tijdens de lunch niet meer samen met collega’s kunnen bespreken wat er het weekend is gebeurd. Of niet meer door uw collega’s gemotiveerd kunnen worden, waardoor u nu moeilijk productief te werk gaat. Thuiswerken blijft moeilijk, maar hoe pakt u dit nu het beste aan? Hieronder een aantal tips.


Tip 1: Blijf in uw ritme
Staat u ook altijd op een vaste tijd op in de ochtend voor u naar kantoor gaat? Dit is belangrijk om vast te houden wanneer u thuis gaat werken. Het blijft ervoor zorgen dat u in uw ritme blijft en niet langer in bed blijft liggen. Langer in bed blijven liggen, zorgt ervoor dat het steeds moeilijk wordt om uit bed te komen. Het is belangrijk dat u ook bij thuiswerken productief blijft en het maakt thuiswerken gemakkelijker.

Tip 2: Aankleden
Je aankleden voor de werkdag is ook thuis belangrijk. Kies hierbij voor niet té comfortabele kleding in vergelijking met wat je normaal op kantoor draagt. Wanneer je thuis voor de laptop zit is er namelijk al een losse sfeer, dit kan versterkt worden voor je kleding. Het is juist belangrijk om dezelfde werksfeer te voelen net als op kantoor Thuis dezelfde kleding dragen die u op kantoor ook draagt, zorgt ervoor dat u in uw werksfeer komt en u productief te werk gaat.

Tip 3: Zoek een rustige plek in huis
Raakt u ook snel afgeleid bij thuiswerken? Toch even snel nog de huishoudelijke taken afmaken, waardoor werk niet de eerste prioriteit wordt? Of uw kinderen storen u tijdens het werken. Zorg dat u een rustige plek zoekt waar u kunt werken. Probeer niet aan de eettafel te zitten, waar uw kinderen u kunnen storen. Of op andere plekken waar u zelf merkt dat u afgeleid gaat worden en niet productief te werk gaat. Tip: Als u een kantoor heeft, is dit de meest fijne plek om productief te kunnen werken.

Tip 4: Maak een planning
Bent u begonnen aan uw werkdag thuis? Begin met het maken van een planning. Het helpt u te bekijken wat u door de dag heen voor taken heeft. Het helpt u de taken zorgvuldig af te ronden en uw taken weg te strepen op uw to-do lijst. Het zal u op het einde van de dag een fijn gevoel geven dat u uw taken heeft voldaan. Het laat u na afloop zien hoe productief u heeft gewerkt en geeft u een goed gevoel!

Tip 5: Plan pauzes
Als u bezig bent met uw planning maken, zorg ervoor dat u pauzes in plant om even tot adem te komen. Het is belangrijk om even niet aan werk te denken en uw hoofd leeg te maken. Wanneer u denkt dat u even pauze nodig hebt om uw hoofd leeg te maken, neem bijvoorbeeld 10 minuten tijd voor uzelf. Dit is de grootste valkuil bij veel thuiswerkers, dat er doorgewerkt wordt en dit zorgt voor geen productieve werksfeer. Het zal u alleen maar stress opleveren.

Tip 6: Contact met collega’s behouden
Thuiswerken zorgt ervoor dat contact met collega’s tijdens de pauzes is weggenomen. De gezelligheid met de collega’s is er dan niet net zoals op kantoor. Collega’s zorgen juist voor de productieve werksfeer bij u. Bij thuiswerken is het belangrijk om contact te hebben met collega’s houdt contact via de mail/WhatsApp of bel uw collega’s. Hierdoor zal u even uw hoofd leeg kunnen maken en met uw collega’s kunnen kletsen. Dit zal zorgen voor een productieve werksfeer net zoals u op kantoor ervaart.


Iedereen heeft zijn eigen manier van thuiswerken, maar hebben de tips voor u geholpen? En herkent u uzelf in de tips die gegeven worden? Heel fijn! Met de tips komt u uw thuiswerkdag helemaal door.


Hieronder een kerstpakket met een handige tafel om de thuiswerkdagen voor uw medewerkers productiever en gemakkelijker te maken.

 Kerstpakket Thuiswerken

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.