De meest productieve bureau indeling

  • Geplaatst op
  • 0
De meest productieve bureau indeling

Je brengt behoorlijk wat tijd door aan je bureau. Lees hier de beste manier om deze in te delen voor een productieve dag!

Je bureau. Je brengt er veel tijd aan door, het is een soort tweede thuis. Maar voor een plek waar we zo vaak zijn denken we weinig na over hoe we deze indeling. Natuurlijk schuiven we wel eens ons beeldscherm rond en verzetten het postvakje. Maar heb je wel eens gekeken wat nu écht een goede indeling is die bevorderlijk werkt voor je werkdag? Wij hebben wat mooie tips voor je klaar staan!

 

Dicht bij het raam
Daglicht is belangrijk. En gelukkig wordt hier ook steeds meer rekening mee gehouden bij kantoorpanden. Probeer ervoor te zorgen dat je dicht bij een raam zit of in ieder geval een werkplek hebt met voldoende daglicht. Dit zorgt voor energie en is ook beter voor je gezondheid. 

 

Ergonomisch
Dit woord heb je vast al vaker gehoord. Ergonomie is letterlijk de studie van het verband tussen mens en omgeving. Concreet houdt het in dat je bewust moet zijn dat de omgeving invloed heeft op je lichaam en daarom je werk. Op het gebied van ergonomie is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

Stoel en bureau
Erg hip is het bureau om aan te staan. Hoewel dit bewezen zorgt voor een betere houding en productiviteit is het ook sterk afhankelijk per persoon of dit voor jou werkt. In ieder geval is het belangrijk om aan een bureau te werken wat qua hoogte klopt met je stoel. Als je je armen langs je lichaam houdt en buigt (onderarmen op het bureau) moet die 90 graden zijn. Het bureau te hoog? Kijk of je het bureau lager kan zetten of dat je eventueel je stoel hoger zet. Wel moeten je voeten ook tot de vloer komen. Een kleine ophoging voor je voeten kan hier uitkomst voor bieden. 

Muis en keyboard
Je muis en keyboard krijgen veel aandacht op een dag. Het is dan ook belangrijk dat deze twee goed passen bij jou lichaam. Er zijn speciale ergonomische muizen en toetsenborden. Maar het is vooral belangrijk dat je zelf kijkt wat fijn werkt. Als je bijvoorbeeld kleine handen hebt kan een groot ergonomisch toetsenbord juist problemen opleveren. Probeer verschillende producten en kijk wat het beste bij je past. 

 

Groen is goed
Planten zijn gezond. En voor sommige onder ons ook nog eens sfeervol! Een plant op je bureau kan verschillende voordelen hebben. Zo zijn er planten die de lucht zuiveren en ook planten die in het algemeen zorgen voor extra zuurstof. Kies de juiste plant als compagnon op je bureau en pluk er de vruchten van (misschien wel letterlijk?). Daarnaast kan een leuke plant naar keuze in een geschikte pot ook zorgen voor sfeer en ontspanning op je werkplek.

 

Geluid
We noemde het al eerder, geluid kan enorm afleiden op de werkvloer. Een oplossing hiervoor kan zijn het gebruiken van een koptelefoon die het geluid van kantoor buiten houdt. Een andere optie is het luisteren van muziek. Dit kan voor veel mensen zorgen voor extra productiviteit. Luisteren naar de radio is een eenvoudige manier om je dag te vullen, je hoeft niet na te denken over wat er wordt gedraaid en je krijgt ook het nieuws mee. Maar een uitgebreide playlist kan ook erg fijn zijn. Zowel op Youtube als Spotify staan er veel verschillende opties voor playlisten helemaal naar eigen smaak. Een aanrader? Deze heerlijke playlist met filmmuziek waarvan je gegarandeerd je concentratie kan behouden. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.