De leukste kerstmarkten in Nederland

  • Geplaatst op
  • 0
De leukste kerstmarkten in Nederland

Kerstmarkt: 10 leukste in Nederland

De winter is op komst en aan de steeds kouder wordende temperatuur kunnen we het merken, kerst is om de hoek. Maar gelukkig brengt het najaar ons nog meer dan enkel lage temperaturen en vrolijke lichtjes. Het is namelijk ook tijd voor de kerstmarkten!

 

Wat is een kerstmarkt?

Heerlijke geuren van warme chocolademelk en Glühwein komen je tegemoet, vrolijk lampjes dansen door de lucht, op elke hoek een overheerlijke snack en de muziek van het najaar die je een warm gevoel geeft. Het is denk ik duidelijk, wij zijn er fan van! Een kerstmarkt is de ultieme samenkomst tussen eten en winkelen, met de sfeer zoals alleen het najaar dat kan hebben. 

Maar met een beetje geluk is er op de kerstmarkt ook nog een optreden wat het helemaal afmaakt. Zo is het bekijken van alle kraampjes af te wisselen met een ontspanningsmomentje en kun je zo uren vullen op de gezellige kerstmarkt. 

 

Wanneer beginnen de kerstmarkten?

Kerstmarkten horen natuurlijk bij december. En dat is dan ook de maand waarop de meeste kerstmarkten plaatsvinden. Verspreid over de maand zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt voor een heerlijk kerstgevoel. Een enkele markt begint wat eerder en duurt soms tot januari! Bekijk hieronder de verschillende markten. 

Dit jaar (2021) zijn er echter ook een aantal kerstmarkten waarvan we de precieze datum nog af moeten wachten. Door de onzekerheden van het Corona virus en ook rondom aanvragen van vergunningen is het nog even kijken wanneer sommige markten door zullen gaan. Maar één ding is zeker, er zullen veel leuke kerstmarkten zijn!

 

Leukste kerstmarkten van Nederland

Limburg

Geniet van de fijnste markten in het zuiden van ons land!
Maastricht - Vrijthof - 26 november t/m 31 december
Valkenburg - Kerststad - 12 november t/m 9 januari

Groningen

Van het zuiden naar het opperste noorden! 
Groningen - 22 november t/m 5 december

Noord-Brabant

In Brabant zijn de locaties en data nog onzeker. In Tilburg en Uden komt er een één daagse markt maar ook Den Bosch zal dit jaar weer van de partij zijn. Hoewel de precieze datum nog even afwachten zal worden. 

Zuid-Holland

Den Haag - Royal Christmas fair - 9 t/m 22 december
Leiden - Drijvende kerstmarkt - 10 t/m 15 december 

Noord-Holland

Haarlem - Kerstmarkt - 10 t/m 12 december 
Amsterdam - Kerstfestival Amsterdam Westergas -> Datum nog niet bekend

Gelderland

Nijmegen - Feest van licht - Datum nog niet bekend
Tiel - Kerstmarkt - 10 t/m 12 december - 17 t/m 21 december 

 

Tijd om te plannen! Geniet van een heerlijk dagje uit en waan je in de kerstsferen tijdens een van de heerlijke kerstmarkten in Nederland. Of... misschien zelfs in het buitenland?

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.