Tips om de concentratie te verbeteren tijdens werk

  • Geplaatst op
  • 0
Tips om de concentratie te verbeteren tijdens werk

Concentratie en het vermogen om je hoofd bij een specifieke taak te houden blijft vaak een uitdaging. Wij hebben een aantal tips verzameld voor een beter concentratievermogen.

Tips om de concentratie te verbeteren tijdens werk

Hoewel een kantoortuin praktisch is voor bedrijven is het vaak niet optimaal voor de concentratie. Concentreren kan lastig zijn met omgevingsgeluid van bijvoorbeeld uw collega's. Hoe kun je namelijk zo productief mogelijk werken in een kantoortuin? Onderstaande tips dragen bij aan een verhoogde concentratie en productiviteit. Bij thuiswerken én werken op kantoor. 


Organiseer je werkplek

Te veel spullen binnen handbereik of boven op het bureau kunnen erg afleidend zijn. Om gefocust te werken raden we aan alleen de producten die u echt nodig heeft op uw bureau te leggen. Overige spullen kunt u het beste uit het zicht plaatsen. Leg het bijvoorbeeld in een bureaulade of in een kastje. Persoonlijke spullen zoals bijvoorbeeld eten en drinken, een tas of portemonnee kunnen het beste een eigen plek krijgen. Houdt deze binnen handbereik maar zorg voor een rustig en kalm bureau. Een uitermate belangrijke factor in het hebben van een goed concentratievermogen. 


Zorg dat je water bij de hand hebt

Water is echt ontzettend belangrijk tijdens het werken. Wanneer u eenmaal het eerste teken van vermoeidheid of honger voelt,  kan een glaasje water een wereld van verschil zijn. Met name in een grote kantoortuin is het noodzakelijk om altijd een flesje water bij de hand te hebben. De grens om namelijk wat water te pakken kan groter zijn als u hiervoor een afstand af moet leggen. Houdt water binnen handbereik. Zo blijft u gefocust op het werk en heeft u minder snel last van een droge mond. 


Hanteer een persoonlijk beleid

Wees open en eerlijk over of u geconcentreerd aan het werk bent. Wanneer collega's op de hoogte zijn van uw werkschema, en weten dat u zich probeert te concentreren, wordt u minder gestoord door luchtige praatjes. Zo kunt u een betere balans creëren tussen het werk en de sociale tijd die hier uiteraard ook een onderdeel van is. Zo is de kans groter dat u die belangrijke deadline gaat halen. 


Stel prioriteiten voor het werk

Het eerste werk op het uur zijn mensen doorgaans het meest productief. Alle energie gaat op dat moment namelijk naar het werk. Om deze manier van werken vast te houden is het belangrijk om door de dag prioriteiten te blijven stellen. De meest belangrijke taken kunt u het beste in het eerste uur oppakken nu de energie nog aanwezig is. Begin daarna pas aan de makkelijkere dingen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.