8 tips om de werksfeer te verbeteren

  • Geplaatst op
  • 0
8 tips om de werksfeer te verbeteren

Ervaart u een negatieve werksfeer binnen uw bedrijf? Geen zorgen! Hieronder staan 8 tips voor u uitgewerkt om uw negatieve werksfeer om te kunnen zetten in een positieve werksfeer.

8 tips om de werksfeer te verbeteren

Een goede en positieve werksfeer is belangrijk op kantoor. Een fijne relatie hebben met uw collega’s en een fijne samenwerking mee op kunnen bouwen. Er zijn geen zorgen te vinden binnen het bedrijf, allen gaan met plezier naar het werk. Bij vele bedrijven is dit niet de gedachtegang op de werkvloer. Veel medewerkers ervaren een negatieve werksfeer binnen het bedrijf met collega’s. Doormiddel van 8 tips willen wij u helpen de negatieve werksfeer om te kunnen zetten in een positieve werksfeer. 

 

Tip 1: Ga kijken waar het probleem ligt en communiceer hier goed over
Als eerste is het belangrijk om individueel te praten met uw medewerkers. Individuele gesprekken zorgen ervoor dat uw medewerkers meer open durven te stellen, waardoor u als organisator achter meer informatie komt over de negatieve werksfeer binnen uw bedrijf. Op deze manier toont u interesse in de moeilijkheden van uw medewerkers en laat u zien dat u aan de negatieve werksfeer wil werken. 

 

Ga als tweede met alle medewerkers samen over bepaalde problemen praten die de werksfeer beïnvloeden. Neem ook de moeilijkheden uit de individuele gesprekken mee naar het groepsgesprek. Het groepsgesprek zorgt ervoor dat er samen als groep over wordt gepraat, om de oorzaak van de slechte sfeer te achterhalen en uiteindelijk samen tot een oplossing kunnen komen. Ga samen sparren waar de problemen vandaan komen, om samen een positieve werksfeer te creëren. 

 

Als laatste blijf natuurlijk goed communiceren met uw medewerkers in de toekomst en zorg dat de medewerkers onderling ook goed blijven communiceren, hierdoor kan er een positieve werksfeer ontstaan. Plan bijvoorbeeld elke week een vergadering in om te bespreken hoe het in die week op de werkvloer is gegaan. Hebben uw medewerkers een negatieve of positieve werksfeer ervaren? 

 

Tip 2: Wanneer iets dwars zit, praat erover
Zit u iets dwars m.b.t een collega op de werkvloer? Probeer het aan te kaarten bij uw leidinggevende. Als er een collega van u bijvoorbeeld elke keer het werk voor het einde van de dag niet af heeft, maar toch elke keer naar huis gaat zonder het werk af te maken. Kaart het aan bij uw leidinggevende om erover te praten. Erover praten zorgt ervoor dat het samen met uw management opgelost kan worden. Hierdoor kunt u uw collega feedback geven, want mogelijkerwijs had uw collega het probleem niet door. Wanneer u het probleem niet aankaart, zal het probleem ervoor zorgen dat u eraan gaat ergeren en een negatieve werksfeer gaat ontstaan op de werkvloer. 

 

Tip 3: Houdt u aan de afspraken
Collega’s willen graag goed het werk uitvoeren en op elkaar kunnen rekenen. Door bepaalde regels op te stellen kunt u bepaalde problemen voorkomen. Aangezien het voor uw collega’s  vanzelfsprekend is om zich aan de regels te houden. Als management is het gemakkelijk om consequenties te verbinden aan de regels. Hierdoor wil men laten zien aan het management dat er goed gewerkt wordt. Op deze manier raken uw collega’s gemotiveerd en wordt ervoor gezorgd dat bepaalde problemen worden opgelost door middel van de afspraken. Hierdoor wordt de werksfeer steeds positiever. 

 

Tip 4: Plan afspraken met uw collega’s
Plan samen met uw collega’s een leuk uitje buiten werk. Door buiten het werk met elkaar om te gaan leert u uw medewerkers beter kennen en op een andere manier. Buiten werk praat u over persoonlijke zaken van uw medewerkers en op de werkvloer is het regelmatig werk gerelateerd. Door afspraken te plannen buiten werk zullen uw collega’s elkaar meer een persoonlijke band creëren dan alleen een collega van elkaar zijn. Ga bijvoorbeeld na werktijd een gezellige dineren of ga tijdens werktijd met elkaar lunchen.

 

Tip 5: Geef complimentjes aan uw collega’s
Respect hebben voor uw collega’s zal zorgen voor een positieve werksfeer. Uw collega’s en leidinggevende zullen u waarderen wanneer u op een positieve manier opgaat met uw collega’s. Geeft u medewerkers complimenten of ga een korte babbel aan. Iedereen vindt het fijn om een compliment te ontvangen.  Jouw collega’s zullen dat ook bij u terug doen, waardoor er bij u en uw collega’s een fijn gevoel ontstaat. Op de werksfeer van uw kantoor zal meteen een waarderend gevoel ontstaan.  

 

Tip 6: Motiveer elkaar en help elkaar
Geef uw collega’s het gevoel dat u er voor men bent. Wanneer u merkt dat uw collega in een stressvol moment zit en een dag heeft dat niet alles volgens plan gaat, help uw collega. Geef aan dat u bereid bent om te helpen als het niet lukt. En door uw collega te motiveren en te zeggen dat jij het vertrouwen hebt dat het men gaat lukken, zal het uw collega een fijn gevoel geven. Uw collega gaat van een negatief gevoel naar een positief gevoel en dit heeft ook invloed op de sfeer op de werkvloer. 

 

Tip 7: Ruim op
Hedendaags is drukte op werk vaak niet te ontkomen, waardoor het hoofd vaak druk is of het bureau helemaal vol ligt met papierwerk. Drukte in het hoofd of op uw bureau zorgt vaak vele irritaties, waardoor positiviteit op de werkvloer ver te zoeken is. Zorg samen met uw collega’s voor een opgeruimd bureau om alles op orde te houden. Of ga samen met collega’s even naar buiten voor een blokje om, hierdoor maakt u uw hoofd leeg en creëert u ook meteen binding met uw collega. Opruimen kan vele irritaties of gezeur van collega’s voorkomen. 

 

Tip 8: Vier successen samen 
Zorg ervoor dat u iedereen bij het succes betrek, voor een binding is het belangrijk dat iedereen erbij wordt betrokken. Op deze manier krijgt niemand het gevoel dat diegene wordt buitengesloten. Iedereen bij successen, maar ook bij andere evenementen is het belangrijk om iedereen erbij te betrekken. Dit zorgt voor een groepsbinding en een positieve sfeer met uw collega’s.

 

De tips helpen u een begin te maken aan het opbouwen van een positieve werksfeer. En daar gaat u voor! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.