Hoe je een minder stressvolle kerst kunt hebben in 2020

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe je een minder stressvolle kerst kunt hebben in 2020

Het is al weer even geleden sinds Kerstmis 2019, en velen van ons missen het nog steeds. Misschien heb je je tot het bittere einde vastgeklampt aan je kerstboom, tot de decoraties echt weg moeten.

Hoe je een minder stressvolle kerst kunt hebben in 2020

Het is al weer even geleden sinds Kerstmis 2019, en velen van ons missen het nog steeds. Misschien heb je je tot het bittere einde vastgeklampt aan je kerstboom, tot de decoraties echt weg moeten. Of wacht je misschien nog steeds op sneeuw zodat je Driving home for christmas kunt draaien?

Maar wat u ook van Kerstmis denkt, een ding dat velen niet missen, zijn de kosten. Velen van ons zijn nog aan het bijkomen van de kerstuitgaven. Hier leest u hoe u geld kunt besparen voor Kerstmis in 2020 terwijl u toch een vreugdevolle kerst heeft.

Wacht niet tot het laatste moment om cadeaus te kopen!

Veel mensen wachten tot Black Friday of Cyber Monday (eind novemebr) om hun cadeaus voor familie en vrienden te kopen, en wij nemen het hen niet kwalijk. Je kunt rond die tijd altijd geweldige deals vinden. Houd echter het hele jaar door rekening met aanbiedingen. Soms is er in juli veel. Vooruit kopen bespaart u niet alleen stress, maar u kunt ook een betere deal krijgen dan wat Black Friday te bieden heeft.

Afgeprijsde kerstartikelen

Oké, dit advies is misschien mosterd na de maaltijd, maar kun je wel onthouden voor het komende kerstseizoen! Kijk direct na de kerst in winkels bij de afgeprijsde kerstartikelen. Controleer bij snoep de houdbaarheidsdatum. Sommige voedingsmiddelen gaan lang mee, vooral als u ze op de juiste manier bewaart. 

Plan een budget

Wacht niet tot het laatste moment. Plan een kerstbudget. Zoek uit hoeveel geld u in 2020 wilt uitgeven. Wilt u net zoveel uitgeven als in 2019, of minder? Hoe dan ook, bedenk hoeveel u wilt uitgeven en leg wat geld opzij. Op die manier kunt u zich minder gestrest voelen als de vakantie aanbreekt.

Leer uw eigen cadeaus te maken

Velen van ons houden ervan om geschenken te kopen, maar als je een artistieke kant hebt gehad, kun je mensen dingen geven door te knutselen. Dit geldt vooral voor een ouder publiek dat misschien meer sentimentele gaven kan waarderen. Met knutselen en andere kunst kun je meestal iets van onschatbare waarde maken door goedkope benodigdheden te kopen.

Kies een dieet en volg het

Tijdens de vakantie komen er zoveel lekkere etenswaren beschikbaar. Pepermunt, pompoentaarten, advocaat, vulling, de lijst gaat maar door. Velen van ons genieten van de vakantie, wat leidt tot wat extra gewicht. Velen van ons realiseren zich echter niet dat een slecht voedingspatroon ertoe kan leiden dat u zich gestrest of depressief voelt.

Plan het uit. Als je tijdens de vakantie een paar cheat-dagen hebt om wat kerstkoekjes te eten, ga je niet dood, maar maak er geen gewoonte van. Plan je eten. 

Waarom niet iets doen waar het hele gezin van zal houden?

Sommige mensen maken zich geen zorgen over het kopen van geschenken, maar plannen in plaats daarvan een vakantie. Een weekje naar het strand gaan of gaan skiën, kan de ultieme vakantie-ervaring zijn en het voelt op de een of andere manier minder stressvol dan kerstinkopen. U kunt vroeg plannen en besparen op vliegtickets en andere uitgaven. Je kunt ook een verblijf plannen, een limousine of feestbus huren en de familie meenemen om naar alle kerstverlichting te kijken.

Begin met het plannen van uw baan rond de feestdagen

Als u in de detailhandel of een andere baan werkt waar het tijdens de vakantie hectisch wordt, voelt u misschien dat uw geestelijke gezondheid langzaam weggaat. Sommige van de beste kerstliefhebbers haten daardoor de vakantie. Hoewel we niet het hele seizoen vrij kunnen nemen, kunt u alvast vooruit plannen en uw vrije tijd gebruiken voor de feestdagen. Dit vereist veel planning en compromissen, maar het kan u veel stress besparen tijdens de feestdagen.

Maar tot slot! Geniet volop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.