5 tips om Coronaproof kerst te vieren (op kantoor)

  • Geplaatst op
  • 0
5 tips om Coronaproof kerst te vieren (op kantoor)

De nieuwe maatregelen dwingen ons ertoe creatief te zijn in het vieren van bijvoorbeeld een kerstfeest op kantoor. Daarom hebben wij voor je 5 handige tips op een rijtje gezet, om het kerstgevoel - ondanks social distancing - naar de werkvloer te halen.

5 tips om Coronaproof kerst te vieren (op kantoor)

Ongetwijfeld heeft u op dinsdag 13 oktober naar de persconferentie gekeken. Minimaal vier weken lang blijft het advies nog thuis werken: er mogen zo min mogelijk mensen op kantoor aanwezig zijn. Dit is natuurlijk nodig, maar vergt aanpassingsvermogen en het is vooral heel ongezellig. De kerstperiode komt eraan en het zou toch heerlijk zijn als we deze weer een beetje samen zouden kunnen vieren. Helemaal zoals vroeger zal het niet gaan worden, maar wellicht is over een tijdje een Coronaproof kerstviering wel weer mogelijk. Om u een beetje hoop te geven en om u te inspireren hebben we hiervoor een aantal ideeën op een rij gezet.

 

1. Koop kerstcadeaus voor je collega's

Het geven en krijgen van cadeaus zijn onderdelen die kerst een heerlijke peridode maken. Naast natuurlijk het kerstpakket dat elke werknemer ontvangt, kan er ook “Secret Santa” georganiseerd worden. Iedereen schrijft zijn of haar wensen op een kaartje en voor een (klein) bedrag worden hier cadeautjes voor gekocht. Dit kunt u combineren met een zelfgeschreven gedicht. Maak met zijn allen een middag vrij om in spelvorm erachter te komen wie voor wie een surprise heeft. En mocht het nu zo zijn dat er geen versoepelingen komen en met kerst thuiswerken nog steeds de norm is, zou ZOOM nog een oplossing kunnen bieden en kan Secret Santa toch doorgaan!

Natuurlijk is Secret Santa niet de enige manier om uw collega’s te verrassen. Met kerst draait het vooral om geven, dus schrijf voor iedereen een leuke kerstkaart of koop een kleinigheidje. Geef uw collega’s het ware kerstgevoel.

 

2. Doe kerstspelletjes

Breek de middag en verhoog de feestvreugde door spelletjes te spelen. Dit kan een eigen bedacht spel zijn, maar ook een bestaand groepsspel. Versier het kantoor, zet de kerst afspeellijst aan (of de top 2000) en het feest kan beginnen. Zorg ervoor dat iedereen zoveel mogelijk kan blijven zitten, zodat de 1.5 meter regel nageleefd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het spel Weerwolven, Wie is de Mol, organiseer een Pubquiz of knutsel een Kahoot in elkaar.

 

3. Maak heerlijke kersthapjes

Deze tip is erg goed te combineren met alle andere ideeën, want eten is namelijk altijd een goed plan. Vooral met kerst. Bak kerstkransen, neem heerlijke chocolade mee. Ga van zuurstokken tot chocolademelk met slagroom. Alles kan. En mocht u nu echt zin hebben om uzelf uit te sloven in de keuken: laat u vooral niet tegenhouden! Alle baksels als taarten, broden en zoetigheid is welkom! Binnen no time is de ‘gewone’ werkdag omgetoverd in een gezellige en vooral smakelijke dag.

Dit idee kan ook in de vorm van een (online) kerstlunch of brunch. Er kan een cateraar langskomen, of iedereen neemt eigen creaties mee. Zorg dat iedereen op 1.5 meter zit en genieten maar!

 

4. Versier het kantoor

Een idee hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Een eenvoudig idee kan net zo leuk zijn, zoals het versieren van het kantoor. Haal de kerstversiering tevoorschijn en hang overal slingers en kerstballen op. Als klap op de vuurpijl zou het natuurlijk geweldig zijn om een kantoorkerstboom aan te schaffen. Het werken wordt op deze manier een stuk leuker gemaakt.

Tip: versier niet alleen het kantoor, maar ook uzelf! Organiseer bijvoorbeeld een kersttruiendag en kom allemaal met een heerlijk warme en over-de-top trui naar het kantoor.

Mochten de regels nu zo blijven dat er echt vanuit huis gewerkt zal moeten blijven, dan is een leuke oplossing om “thuis versierpakketten” te maken. Zo kunnen de thuiswerkers hun eigen werkplek toch nog een kerstsfeer geven.

 

5. Organiseer een kerstborrel rond het vuur

Tijdens de huidige pandemie is het een stuk veiliger om in de buitenlucht te zijn dan met iedereen binnen te zitten. Daarom kan een vuurkorf de oplossing bieden. Marshmallows roosteren, warme chocolademelk drinken en erwtensoep eten. Ook kunnen er hotdogs geroosterd worden en misschien wel een glühwein gedronken worden. Niets is gezelliger dan bijpraten, eten en even helemaal weg te zijn van het kantoor en werk gerelateerde zaken.

Kortom, ondanks dat veiligheid en gezondheid van iedereen op nummer 1 staat, kan er nog van alles georganiseerd worden om de kerstsfeer naar kantoor te halen. Hoe klein het gebaar ook is, alle beetjes helpen in deze bewogen tijd. En mocht het nu zo zijn dat thuiswerken nog heel lang de norm blijft, zijn sommige van deze tips ook zeker online uit te voeren. Let op elkaar, denk aan elkaar, en geniet van kerst!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.