5 wereldwijde kerstvoedsel tradities

  • Geplaatst op
  • 0
5 wereldwijde kerstvoedsel tradities

Elk gebied of land heeft eigen tradities om kerst te vieren. Wellicht kunt u inspiratie halen uit de volgende gerechten, om uw eigen kerstdiner een culturele boost te geven dit jaar.

5 wereldwijde kerstvoedsel tradities

Elk gebied of land heeft eigen tradities om kerst te vieren. Wellicht kunt u inspiratie halen uit de volgende gerechten, om uw eigen kerstdiner een culturele boost te geven dit jaar.

Australië

Kerstmis in Australië valt midden in de zomer, wanneer het ongelooflijk warm is - de kerstman is te vinden in een boardshort in plaats van een met bont gevoerd pak, gelukkig vergezeld door een kangoeroe, die een slok cognac ruilt voor een lekker ijskoud biertje. Dus terwijl sommigen nog steeds genieten van een traditioneel kalkoendiner, kiezen velen voor een barbecue. Zeevruchten, met name garnalen en kreeft, zijn erg populair.

Helaas, we kunnen niet de tuin in voor een barbecue met een winterse kerst, maar we kunnen nog steeds binnen grillen. Een prachtige gegrilde kreeft met een lichtere selectie bijgerechten zal zeker indruk maken op uw gasten, of als uw kerstbudget helaas niet strekt tot kreeft, zouden gegrilde garnalen een heerlijke zomerse, Australisch geïnspireerde toevoeging zijn aan een feestelijk buffet.

 

Griekenland

In de afgelopen jaren is de kerstkalkoen steeds gebruikelijker geworden, waarschijnlijk beïnvloed door de populaire westerse cultuur. Traditioneel is het echter varkensvlees dat het middelpunt van het feestelijke banket zou zijn, van een heel geroosterd varken tot een varkensstoofpot.

Een Griekse kerstmaaltijd wordt traditioneel geserveerd met gevulde koolbladeren en een verscheidenheid aan zoete lekkernijen, waaronder baklava, kourabiedes (beboterde amandelkoekjes met poedersuiker) en melomakarona (honingkoekjes met walnoten).

En de bekroning is Christopsomo (of Christus 'brood) dat, vergelijkbaar met een heet kruisbroodje met Pasen, vaak versierd is met een kruis of' X '(de eerste letter van het Griekse woord voor Christus). Gemaakt met rozijnen, anijs en noten en besprenkeld met honing, dit zou een mooi alternatief zijn voor een kersttaart als je een feestelijke bakker bent. Als u niet religieus bent, kun u proberen het te versieren met hulstblaadjes, of gewoon met fruit en noten.

 

Japan

Japan is geen christelijk land, dus Kerstmis is geen religieuze feestdag, maar de Japanners vieren het nog steeds met kerstmarkten, bomen en verlichtingen, net als veel andere landen over de hele wereld. En naast deze herkenbare kersttradities, zijn er ook enkele geweldige unieke.

Ten eerste - KFC! Ja, u leest het goed! Het verhaal gaat dat in de jaren 70 een groep toeristen werd afgeluisterd over hoe ze wanhopig op zoek waren naar kalkoen voor Kerstmis, maar dat ze er geen konden vinden en uiteindelijk bij een KFC terechtkwamen. Een jaar of twee later leidde het verhaal tot een enorm succesvolle advertentiecampagne, "Kurisumasu ni wa kentakkii!" (Kentucky for Christmas!), En het bleef hangen - naar schatting genieten meer dan 3,5 miljoen Japanse gezinnen van Kentucky Fried Chicken op eerste kerstdag en de vraag is zo hoog dat het weken van tevoren wordt besteld.

En een Japanse kerst zou niet compleet zijn zonder kersttaart - alleen is het geen zware fruitcake, maar cake met witte glazuur en aardbeien (wat Amerikanen een “Strawberry Shortcake” noemen) en vaak versierd met traditionele kerstversieringen.

 

Ethiopië

Ethiopië volgt nog steeds de oude Juliaanse kalender, dus hun Kerstmis valt later, op 7 januari in plaats van 25 december. Gevierd na 43 dagen vasten brengt de speciale dag, genaamd Ganna, een heerlijk - en langverwacht - feest. Ethiopische gezinnen genieten van traditioneel gerecht “wat”: een dikke, pittige stoofpot van vlees, groenten en soms eieren, geserveerd op Injera: plat zuurdesembrood. Net zoals het gebruik van een naan met een curry, worden stukjes injera gebruikt om de wat op te scheppen.

Dit is iets waarvan we ons allemaal dit jaar kunnen laten inspireren. Kerstavond is meestal een drukke dag met veel last-minute voorbereidingen, dus als u 's ochtends wat heerlijk vlees, groenten en kruiden in een slowcooker of een grote pan op een heel laag vuur of in de oven gooit, heeft u uw eigen kijk op een heerlijke wat tegen de avond, en het is vrijwel zelf gekookt. Of wat dacht u van kalkoenwat op tweede kerstdag - een nieuwe en heerlijke manier om al die restjes op te gebruiken.

 

Indonesië

Hoewel de meerderheid van de Indonesiërs moslim is, is ongeveer 10% (ongeveer 20 miljoen mensen) christen. Dit betekent dat Kerstmis nog steeds op grote schaal wordt gevierd. Het biedt een hele reeks traditionele gerechten die hun eigen regionale variaties hebben en waarvan sommige ook merkbare Europese invloeden hebben. Kip of vis met rica-rica – een pittige sambal – geserveerd met uien, komkommer en limoen, is populair. Ook jaha- of lemangrijst, gemaakt met kokosmelk en een scala aan kruiden en specerijen, gekookt in met bananenblad omwikkelde bamboestengels is er populair.

Afkomstig uit de Nederlandse koloniale tijd, zijn gerechten als Klappertaart en Sup Brenebon (Kidneybonen soep) ook onmisbare gerechten tijdens Kerstmis in Indonesië.

Hoewel de pittige smaken die synoniem zijn met Indonesisch eten misschien niet voor al uw gasten zijn, dient de soep, bestaande uit rode bonen en vlees, als een fantastisch voorgerecht. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.