1001 kerstactiviteiten tijdens kerstvakantie

  • Geplaatst op
  • 0
1001 kerstactiviteiten tijdens kerstvakantie

Kerstpakkettenkiezer heeft alle kerstactiviteiten voor u op een rij gezet, voor zowel jong als oud!

Wat te doen in de kerstvakantie?

Op zoek naar een kerstuitje voor Kerst 2021? Dan zit je goed bij Premiumkerstpakkettenkiezer. In de kerstvakantie worden er genoeg leuke evenementen en activiteiten door heel Nederland georganiseerd, voor zowel jong als oud. Zo kom je nog eens de winter door!

Wanneer begint de kerstvakantie?

Kerstvakantie 2021 begint dit jaar 25 december 2021 t/m 9 januari 2022. Dit geldt voor regio Noord, Midden én Zuid. 

 

Wat te doen in de kerstvakantie?

Wij hebben de leukste en meest bijzondere activiteiten – verspreid over het hele land tijdens de kerstvakantie – voor u op een rijtje gezet. Veel van deze uitstapjes zijn echt een aanrader om met kinderen te doen, maar wij hebben ook een aantal activiteiten voor volwassenen. 

 

Kerstactiviteiten kinderen 

– Tijdens de Kerstvakantie wordt het Spoorwegmuseum in Utrecht elk jaar omgetoverd in een betoverend kerstdecor. De grote treinen die er staan opgesteld worden nog indrukwekkender in een winters landschap en er zijn tal van leuke kerstactiviteiten waar kinderen volop van zullen genieten. Zo kun je er schaatsen, rondjes draaien op een antieke carrousel en deelnemen aan allerlei leuke activiteiten met een winters thema. Kijk hier voor meer informatie.

– Wanneer er geen ijs ligt in de kerstvakantie, kun je ook gewoon met de kinderen gaan schaatsen op een kunstijsbaan ijsbaan. Je kan in je eigen woonplaats gaan, maar ook naar de ijsbaan van Ice*Amsterdam die elk jaar op het Museumplein in Amsterdam staat, of naar WinterparadIJS Amersfoort.

– Bezoek de Winter Efteling. In de winter is De Efteling nog sprookjesachtiger dan anders, waardoor dit pretpark voor veel mensen een geliefd uitje is tijdens de kerstvakantie. Vooral op eerste of tweede kerstdag is een bezoekje aan het pretpark Winter Efteling extra bijzonder. Er zijn dan namelijk tal van speciale winterattracties en er is ook volop entertainment voor jong en oud.

 

Kerstactiviteiten volwassenen

– Bezoek het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit festival wordt er van licht ware kunst gemaakt, op prachtige locaties in Amsterdam. Elk jaar krijgen kunstenaars een uitdaging: Amsterdam op een unieke manier verlichten in een bepaald thema. Het thema voor dit jaar is ‘existential’. Je kan het festival beleven door een rondvaart door de stad, maar ook musea doen mee aan dit spektakel. 

– Houd een kerstfilm-marathon. Op Netflix worden in november en december nog een hele hoop titels toegevoegd, maar om je alvast in de kerstsfeer te brengen, kan je Happiest Season (2020) nu al kijken. 

– Valkenburg is volgens zeggen dé kerststad van Nederland. Bezoek Valkenburg in Zuid-Limburg, zowel boven- én ondergronds! Onder de kasteelruïne van Valkenburg kronkelen eeuwenoude gangen door de gele mergelsteen. De kerstmarkt, die elk jaar zijn sfeer door de grotten verspreidt, maakt een bezoek aan deze knusse grot nog betoverender.
Meer informatie vind je hier.

 

Kerstactiviteiten voor thuis

– Schuif 's ochtends gezamenlijk aan voor een kerstontbijt. 

– Houd een wijnproeverij onder je familie of vrienden.

– Speel bord- of quizspellen. Je kan eventueel ook zelf een Kerst-trivia quiz organiseren!

– Stook een vuurtje en houd je lekker warm terwijl je marshmallows roostert en onder het genot van glühwein.

– Overdag een winterse boswandeling maken, na het uitpakken van de cadeautjes, is heerlijk rustgevend. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.